Çocuğunuzun 3. yaşına doğru yaklaşmasıyla artık kilo alımı azalmaya başlamaktadır. Bu dönemde üzerindeki bebeklik yağlarını atmaya başlar. Çocuğunuzun boy ve kilosu ile ilgili endişeleniyorsanız, onu çocuk doktorunuza götürerek, çocuklar için boy-kilo cetveline bakabilirsiniz. 2 yaş, çocuğunuzun zayıf olmasından endişelenmeniz için çok erken bir dönem. Kilolu bir çocuğunuz varsa, bu kilosu oyun zamanlarıyla paralel olarak değişebilmektedir. Kilolu bir bebek, yetişkinlikte de kilolu bir yetişkin olacak diye bir durum yoktur.
Çocuklarda son zamanlarda artan obezite oranları elbette düşünülmesi gereken bir durum. Çocuk doktorları, ileride büyük riskler taşıyabilecek obezite sorununu çocukların 2 yaşlarında tespit edip, yaşam şekillerini on göre değişmek gerektiğini öngörüyorlar.
Okul öncesi çocuklarda görülen aşırı kilonun çoğunlukla onların devamlı hazır meyve suyu ve süt tüketimlerine bağlı olduğu saptanmıştır. Süt içmeyi günde 1 bardak ile 4 bardak arası, hazır meyve suyu içmeyi 1 bardak ile 2 bardak arasında bir sınırda tutmayı, asitli içecekleriyse tamamen hayatlarından çıkarmayı, çocukların sağlıklı gelişimleri için göz önünde bulundurmalıyız.
Onları bolca su tüketimine alıştırmalı, atıştırmalıkların yanında su ya da su ile karıştırılmış içecekler sunmalıyız. Herhangi bir tıbbi gerekçe olmaksızın çocuğu asla bir diyete zorlamamalıyız. Onların şuan ve ileri ki yıllarda ihtiyaç duyacakları bedensel ve beyinsel gelişimleri için çok çeşitli vitamin ve mineralden zengin besinlerle beslemeliyiz.
You must be logged in to post a comment.