ÖNLÜKLER İÇİN ACİL ALARM
Bebeğinizin tükürük bezleri karnınızın içinde olduğundan beri çalışıyor. Ama bugünlerde tuhaf şekilde artmaya başladı. Bir de her şeyi ağzına götürmeye başlaması, yutabileceğinden de çok tükürük salgılamasına yol açıyor.
Salyasının artması, dişleri çıkacağı anlamına gelmiyor. En az iki hafta daha diş çıkarma belirtisi görünmeyecek. Çoğu bebeğin ilk dişi 4 ile 7. Ay arasında çıkar. Eğer bebeğiniz aceleciyse, onun ilk küçük beyaz noktacığını alt çenenin ortasından 3. Ay gibi görebilirsiniz. Çok nadiren bazı bebekler doğarken 1 diş ile doğarlar !
Çoğu anne-baba tükürük salgısı için, bebeklerine önlük takarlar. Bebeğiniz uyurken boğulma tehlikesine karşı önlüğü çıkarmayı unutmayın.
Bebek dişlikleri ve bazı oyuncaklar hastalık önleyici proteinler içeriyor ama bebeğiniz eline her geçirdiğini ağzına almaya devam edecektir.
BOL UYKU ÇOK ZAMAN
Eğer bebeğiniz tüm gece boyunca 5-6 saat durmadan uyuyorsa şanslı birkaç kişiden biriniz. Çoğu 10 haftalık bebek geceyarısı uyanıktır. Ancak gece uyumayan bazı bebekler bu haftalarda uyuyabilir ve uyanık oldukları süre artar. Bebeğinizin 24 saat içinde 2 yada 4 sefer uzun uykusu olup 10 saat kadar uyanık kaldığı zaman olacaktır.
İlginç bir not : Bebeğiniz ister gece uykucusu ister sabah uykucusu olsun, çocukluğu boyunca bu özelliği aynı kalacaktır.
GELİŞİMİNDE BİR SAYFA DAHA ÇEVİRİYORUZ
Bebeğiniz nasıl sallanıp yuvarlanacağını öğreniyor, yada sadece yuvarlanmayı. Bu haftalarda kendini sağa sola çevirmesi muhtemeldir. Tam olarak dönebilmeyi ise diğer ay yada aylarda başaracaktır. Çünkü bu hareketi yapabilmek için daha güçlü boyun ve kol kaslarına ihtiyacı var.
Bebeğinizin gittikçe artan hareketliliği bezini değiştirirken bir elinizin onu tutmasını gerektiriyor artık. Bebeğinizi asla tek başına karyolada yada bir yükseklikte bırakmayın. Kendini yuvarlayabilir.
You must be logged in to post a comment.