HATIRLAMA BECERİSİ Bebeğiniz şu sıralar saklanmalı oyunlara çok ilgi duymaktadır. Mesela sevdiği oyuncağı yere koyun ve üzerine bir şey örtün, sonra da ” işte burada’’ deyip açın, aynı oyunu tekrar tekrar yapın, bu onu eğlendirecektir. Daha da eğlenmek için, nesneyi bir şeyin altına saklayın ve bulmasını bekleyin. Bu bebeğinizin katılımcılığını arttırmak için mükemmel bir fırsat. İçinden oyuncak fırlayan müzikli kutulara ... Devamını Oku »
Etiket Arşivi: hafta hafta bebek gelişimi
Bebek Gelişimi 7. Ay 2. Hafta
DENEME BİR İKİ Şu sıralar bebeğinize,telefonunuzun bir oyuncak olmadığını , çıngırakların yerlere fırlatmak için olmadığını yada kardeşinin saçının çekmek için olmadığı söyleyip duruyorsunuzdur.Bu döneminde bebeğiniz, söylediklerinizin aksini yaparak sizin otoritenizi test etmeye çalışıyor. Bunu söylediklerinize karşı yada gönül olduğundan değil sadece merak ettiği için yapıyor. Onun uzun komutlarınızı hatırlayamayacağını unutmayın bu yüzden onu yönlendirmek için en iyi taktik ’’ hayır ... Devamını Oku »
Bebek Gelişimi 7. Ay 3. Hafta
SİZDEN AYRILMA ENDİŞESİ DUYMAYA BAŞLADI Bebeğiniz normal bir bebekse o da bu evrede ayrılma korkusu belirtileri gösteriyor olmalıdır. Bu, endişelenmenizi gerektirecek bir durum olmadığı gibi aksine bebeğinizin etrafındaki dünyayı anlama kapasitesinin geliştiğini göstermektedir. İlk evrelerde, siz odadan ayrıldığınızda bebeğiniz durumu zar zor aşamalandırmaktaydı ancak şimdi gittiğinizi biliyor, sizi resimliyor, özlüyor ve siz gözden kaybolur kaybolmaz ağlayabilmektedir. Bebeğinizin sizden ayrılmak istemeyişi ... Devamını Oku »
Bebek Gelişimi 7. Ay 4. Hafta
DUYGULAR ARTMAYA BAŞLADI Artık bebeğinizin duyguları iyice gözle görülür olmaya başladı. Aileden birine bir öpücük verebilir hatta eğer alkışlanırsa bunu tekrar edebilir. Önümüzdeki birkaç ay sonra, karşısındakinin ruh halini değerlendirme ve tekrarlama hatta karşısına empati kurma kıvılcımları gösterebilir. Dahası, eğer birinin ağladığını duyarsa o da ağlayabilir. Bebeğiniz kendi duygularını öğrenmeye başladığı kadar sizinkilerden de veriler topluyor. Aylar aylar sonra bebeğiniz, ... Devamını Oku »
Bebek Gelişimi 8. Ay 1. Hafta
EMEKLEME Bebeğiniz şu sıralar kendini itme, emekleme yada oturduğu yerde bir eli arkada bir ayağı önde kendisini götürmeye çalışıyor olabilir. Kendini itme onun kendi kendine ilk dolaşmaya başlama yöntemidir. Genellikle ilk öğrendiği, elleriyle kendini çektikten sonra elleri ve dizleri üzerinde durmaktır. Sonraları nasıl ileri ve geri gideceğini anlamaya çalışır(sürünerek ilerlemek de bir bacağını itmede ve karşı kolunu kendini çekmede kullanıldığı ... Devamını Oku »
Bebek Gelişimi 8. Ay 2. Hafta
NESNELER KEŞFEDİLİYOR Bebeğiniz artık nesneleri onları elinde sallayarak, vurarak ve yere düşürerek ve atarak keşfediyor ve son olarak onları ağzına almadan önce önce test ediyor. Sizin kullandığınız her şey ilgisini çekecektir bu yüzden içinde çekip vurabileceği, döndürebileceği, sallayabileceği, bastırabileceği, atabileceği ve açabileceği oyuncaklar olan aktivite setleri onun ilgisini çekecektir. Bebeğiniz aynı zamanda cep telefonu gibi içinde değişik fonksiyonlar olan nesnelere ... Devamını Oku »
Bebek Gelişimi 8. Ay 4. Hafta
YÜRÜDÜ YÜRÜYECEK Bebeğiniz yürümeye her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Belki şuanda emekliyor, tutunarak yürüyor yada eşyalara tutunup yükseliyor. Bu dönemde bir bebek bir iki adım atabilir (Hatta çok az bebek bu dönemde yürüyebilmekte ve bazıları da 2 yaşına kadar düzgün bir şekilde yürüyememektedir. Bebeklerin tamamladıkları evrelerin süresel olarak oldukça geniş bir yelpazesi vardır) Yatağındayken ayağa kalkmaya çalışıp yatağa sıkışabilir, ... Devamını Oku »
Bebek Gelişimi 9. Ay 1. Hafta
AYRILIKLA BAŞETME Şu andan itibaren önünüzdeki birkaç ay için bebeğiniz sizden ayrılma endişesi yaşayacaktır. Size tüm yaşamıyla bağlı bebeğiniz için bu gayet normal olmakla birlikte bu durum bebeğinizi bir bakıcıya yada büyükanneye bırakırken size zorluk yaşatabilir. Bu gibi anlarda bebeğinizi bırakacağınız kişiye bebeğinize yavaş yavaş yaklaşmasını ve ilk olarak bebeğinizin ona yönlenmesini beklemesini söyleyin. Bebeğiniz parmağını emiyor yada bir emzik ... Devamını Oku »