Pazar , 12 Mart 2023

Etiket Arşivi: bebek

Bebek Gelişimi 5. Ay 3. Hafta

Bebek Gelişimi 23. Hafta

DAHA DA DİKKATLİ Bebeğiniz küçük nesneleri görmede daha da etkinleşti ve hareketli şeyleri daha iyi takip edebiliyor. Bu süreçte, sadece bir kısmını gördüğü bir nesnenin ne olduğunu anlayabilir, mesela oyuncak ayısının elini yada bacağını gösterdiğinizde, onun oyuncak ayısı olduğunu anlayabilir. Bu da sizin ileriki aylarda oynayacağınız saklambaç oyununun temellerini attığınız anlamına geliyor. Bebeğiniz aynı zamanda görüş alanı dışına çıkan nesneleri ... Devamını Oku »

Bebek Gelişimi 5. Ay 4. Hafta

Bebek Gelişimi 31. Hafta

ELLERLE KEŞFETME 6. ayına girmesiyle,  bebeğinizin ellerini kontrol kabiliyeti küçük nesneleri kendisine çekebileceği kadar gelişmiş bulunmaktadır(bazı bebeklerde daha geç olabilir), tam olarak kavrayamasa da kendisine getirebilir. Bebeğinizin bu evresinde ona yardım olmak için,  etrafına uzanıp kendisine çekebileceği oyuncaklar koyabilirsiniz. Öbür ay,  daha büyük oyuncakları yakalamaya ve nesneleri bir elinden diğerine götümeye başlayacaktır. Ona bu yeteğini geliştirmesi için oyuncaklar verin ve ... Devamını Oku »

Bebek Gelişimi 6. Ay 1. Hafta

YUVARLANIYOOOOOOR Bebeğinizin boyun ve kol kaslarının gelişmesi, onun kendisini bir yönden diğerine yuvarlayabilmesine artık imkan verecektir.Bu evre size şaşırtıcı ve komik gelebilir.Bebeğinizin yuvarlanabilmesi,yerdeki ilerleme evresinin bir süre sürecek ilk basamağını oluşturacaktır yada o bu evreyi hiç geçirmeden,doğrudan oturmaya,kendini itmeye ve emekleyeme geçebilir.Bebeğiniz yeni beceriler kazanmaya devam ettiği ve etrafını keşfetmeye ilgili olduğu sürece bu evrelerin sırasıyla gerçekleşmemesini dert etmeyin. Bebeğinizin ... Devamını Oku »

Bebek Gelişimi 6. Ay 2. Hafta

BEBEK İŞARET DİLİ Bebeğinizi işaret diliyle tanıştırmak istiyorsanız,şimdi tam zamanı.Dili anlaması ve hareket kabiliyeti konuşma kabiliyetinden daha hızlı gelişiyor.Çoğu bebek daha ‘’hoşçakal’’ diyemeden  9. Ay civarında el sallamayı ve ‘’şuna bak’’ diyemeden 1 yaş civarında bir şeyi işaret etmeyi keşfediyor . Bebeğinizin kendisini ifade etmesi için ona imkanlar sağlamanız,onu umutlandıracaktır.Bebek işaret dili onun ağlama ve huysuzlanmalarına son verecek olmasa da ... Devamını Oku »

Bebek Gelişimi 6. Ay 3. Hafta

Bebek Gelişimi 30. Hafta

HİSLERİNE TERCÜMAN OLUN Bebeğiniz etrafındaki dünyayı keşfetmek ve öğrenmek için tüm duyu organlarını kullanır.Etrafındaki nesnelerin onun dokunmasına , ağzına götürmesine yada eliyle kurcalamasına uygun güvenilirlikte nesneler olmasına dikkat edin.Yumuşak küçük bir topu sıkmayı,tüylü şeylere dokunmayı,çıngıraklı bir diş kaşıyıcıyı ısırmayı ve içinden bir şeyler şıngırdayan oyuncağın çıkardığı sesleri sevecektir. Ayrıca , yapılacak ilginç bir deney de ; farklı yapıdaki kumaşları onun ... Devamını Oku »

Bebek Gelişimi 6. Ay 4. Hafta

SIÇRAYAN BEBEK Bebeğiniz artık ağırlığının bir kısmını bacaklarıyla destekleyebilmekte ve sıçramaktan hoşlanmaktadır.Bu hareket onun sonradan yürüyebilmesi için kaslarını güçlendirmektedir.Onu kollarının altından tutup yerde yada dizlerinizin üstünde ayakta durmasına yardım edin.Onun kendini kaldırmayı başlatmasına yardım etmek isteyebilirsiniz bu onu çok güldürecektir. EL BECERİSİ Bebeğinizin iyi motor hareket gelişimi devam etmektedir.Şuandan itibaren artık bir nesneyi elinde tartabilmekte ve bir elinden diğerine rahatça ... Devamını Oku »

Bebeklerde ve 2 Yaş Sonrası Çocuklarda Otizm Belirtileri

Bir çocuğun otizmli olup olmadığını söylemek güçtür çünkü otizm olmayan bir çok çocukta da benzer davranışlar görülebilmektedir. Genellikle çocuklar 4 yaşına gelinceye dek otizm tanısı konulmamaktadır. Ancak uzmanlar otizmin bebek 2 yaşındayken de teşhis edilebileceğini söylemektedir. Çoğu aile bebeğinin farklı davranışlar sergilediğini ilk doğum gününden önce fark etmektedir ve 1,5 yaşındayken bir şeylerin yolunda gitmediğini anlarlar. Otizmde erken tanı her ... Devamını Oku »

Bebeklerde Yatağı Islatma

YATAĞA ISLATMA 2 yaşındaki çocukların tuvalet eğitimi sırasında yatağa ıslatmaları oldukça yaygın bir durumdur. Genellikle haftada 2 gece yatağa ıslatırlar ve çocuğunuzun gündüz tuvaletini tuvalete yapmayı öğrenmiş olmasına rağmen 6 ay boyunca gece yatağına ıslatmaya devam etmesi normaldir. Eğer çocuğunuz mutlaka her gece yatağına ıslatıyorsa, idrar torbası küçüktür yada idrar kesesi doluyken tuvalete uyanmayı henüz becerememektedir ancak bu sorun çocuğunuz ... Devamını Oku »

Bebeklere Masajın Önemi

Bebek masajı hem siz hem bebeğiniz için bir çok faydası olan bir işlemdir. Bir çok bebek masajı tekniği olmasına rağmen yapacağınız masajın çok karmaşık bir şey olmasına gerek yoktur. En basit masaj  bebeğinizin ayak parmaklarına rikmik hareketlerle dokunmanız, vücudunun üst kısmından başının üstüne doğru nazik hareketlerle dokunmanızdır. Bebeğinize bu rahatlatıcı yöntemle yaptığınız masaj bebeğinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirecek ve onun ihtiyaçlarını ... Devamını Oku »